Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.205 vizualizări
1.764 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
4. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
6. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
13. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
18. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
30. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.