Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.188 vizualizări
1.759 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
5. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
13. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
26. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.