Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.086 vizualizări
1.738 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
3. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
4. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
13. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
17. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
24. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.