Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.255 vizualizări
1.771 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Rasol de vacă cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.