Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.253 vizualizări
1.770 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
3. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
5. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
20. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
24. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
25. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
29. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.