Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.248 vizualizări
1.770 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
3. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
14. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
15. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
24. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
28. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.