Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.211 vizualizări
1.765 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
27. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.