Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.226 vizualizări
1.767 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
2. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
12. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
13. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
14. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.