Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.214 vizualizări
1.766 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
2. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
11. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
15. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
16. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
20. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.