Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.201 vizualizări
1.760 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
2. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
3. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
7. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
8. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
11. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
12. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
16. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.