Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.196 vizualizări
1.760 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
3. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
10. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
11. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
18. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
19. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
24. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
30. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.