Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.174 vizualizări
1.758 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
9. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
16. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
19. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
25. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.