Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
49.576 vizualizări
1.608 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
2. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
4. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
12. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ouă franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ruladă de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
22. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
27. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.