Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval |
Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare. Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
49.818 vizualizări
Versiunea printabilă1.652 tipăriri 22 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume) 4. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume) 7. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 8. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte) 9. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume) 11. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Sufleu cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume) 23. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin) 26. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 30. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză) |