Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.228 vizualizări
1.768 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
4. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
9. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.