Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.156 vizualizări
1.754 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
5. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
7. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
8. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
10. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
21. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
30. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.