Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.129 vizualizări
1.746 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
5. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
6. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
12. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
13. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
25. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.