Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.184 vizualizări
1.759 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
6. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
20. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.