Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.241 vizualizări
1.770 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
2. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
7. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
9. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ridichi umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
17. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
23. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
26. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
29. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.