Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.168 vizualizări
1.755 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
2. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
4. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
9. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
10. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
16. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
19. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
27. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.