Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.218 vizualizări
1.767 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
11. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
16. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
24. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.