Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.178 vizualizări
1.758 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
11. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
15. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
19. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
28. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
29. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.