Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
49.947 vizualizări
1.682 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
7. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
14. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
23. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
29. Sufleu cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.