Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
49.994 vizualizări
1.705 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
19. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
22. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
28. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.