Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg cartofi, 6 ouă fierte, 100 g unt, 200 g smântână, 2 ouă crude, 200 g brânză de oaie sau caşcaval, 100 ml lapte, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert necurăţaţi, în apă caldă cu sare. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un bol se bat ouăle crude, cu laptele, sare şi smântână. Se ia o tavă, se unge bine cu unt şi se pun straturi de felii de cartofi, felii de ouă, puţină brânză rasă şi puţin din amestecul din bol. Repetarea acestor straturi duce la obţinerea celebrilor cartofi frantuzeşti. La sfârşit, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cartofi, se presară restul de caşcaval şi unt. Se introduce în cuptor şi se lasă să se gratineze, cca 20 minute. Mâncarea obţinută, cartofii franţuzeşti, sunt o mâncare excelentă pentru masa de seară şi chiar dacă este destul de săţioasă, se pot adăuga la servire şi câteva linguri de smântână. Se serveşte caldă.
50.256 vizualizări
1.771 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
20. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.