Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.579 vizualizări
1.230 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
5. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
8. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
12. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
18. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.