Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
8.783 vizualizări
767 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
9. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
10. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Avocado cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cocoş cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
21. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
30. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.