Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.626 vizualizări
1.246 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
7. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
10. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
12. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
14. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.