Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.538 vizualizări
1.221 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
12. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
20. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
29. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.