Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.667 vizualizări
1.253 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
2. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
4. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Jaluzele cu nectarine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
12. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
22. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
25. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.