Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.676 vizualizări
1.255 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Quiche Lorraine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.