Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.679 vizualizări
1.255 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
5. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
8. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
11. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
21. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
23. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ostropel de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Crap la cuptor stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.