Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.674 vizualizări
1.254 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
8. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
11. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
15. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
17. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
20. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
25. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.