Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.622 vizualizări
1.243 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
16. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
17. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri)
18. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
23. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cod în vas de lut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.