Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.677 vizualizări
1.255 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Cantuccini multicolori (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
12. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)
17. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)
21. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
24. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.