Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.461 vizualizări
1.210 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Empanada cu cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
5. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
6. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
7. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
12. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
22. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
23. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
24. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
26. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
30. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.