Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.690 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
4. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
9. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
13. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
14. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
19. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
26. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
27. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.