Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
8.856 vizualizări
786 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
3. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
9. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
16. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
20. Mazăre minune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
22. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
23. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
25. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
30. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.