Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.686 vizualizări
1.256 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
4. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
10. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
17. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
20. Avocado cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Huevos Rancheros (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
25. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
27. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.