Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.663 vizualizări
1.253 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
25. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
26. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.