Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.681 vizualizări
1.256 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
11. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Biftec în făină (Mâncăruri > Fripturi)
15. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Aperitiv Zestran (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
25. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Hrean în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.