Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.615 vizualizări
1.242 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
8. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
10. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
16. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
26. Ochiuri franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
30. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.