Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.606 vizualizări
1.238 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
4. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de ţelină cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
19. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
20. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
21. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
26. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
27. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
30. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.