Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.678 vizualizări
1.255 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
2. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
4. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
7. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Chiftele spaniole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
23. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
25. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
27. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.