Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.627 vizualizări
1.246 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
3. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Găluşte de griş cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
28. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
29. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.