Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.675 vizualizări
1.255 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
3. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
19. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
30. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.