Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.630 vizualizări
1.246 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
4. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
6. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
9. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
29. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.