Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.697 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
27. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.