Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.692 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
5. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Potîrnichi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
20. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Hrean în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
24. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ţipari cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Quiche mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.