Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.696 vizualizări
1.257 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
3. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
7. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
19. Pizza cu anghinare (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
23. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
25. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.