Caracatiţă în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Caracatiţă în stil mexican

Caracatiţă în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper negru măcinat, 1 conservă mică de roşii curăţate, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate.

Mod de preparare: Caracatitele se taie in bucati mari de 3 cm, ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Ardeii se curata de samburi si se taie marunt; cei uscati se zdrobesc.
Uleiul se pune intr-o tigaie mare la incins si se prajeste putin ceapa, se adauga caracatitele si se prajesc 5 minute amestecand continuu. Daca se formeaza zeama se prajeste atata timp pana ce aceasta se evapora.
Usturoiul si ardeii se pun in tigaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile se zdrobesc si se pun in tigaie.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa torul sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga apoi caperele si se fierbe inca 10 minute, fara capac pana ce sosul este gros. Deasupra se presara cu frunze de patrunjel.
Se consuma cu cartofi inabusiti.
10.637 vizualizări
1.247 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
4. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
5. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
7. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
13. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
22. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.