Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.776 vizualizări
1.044 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
2. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
12. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
21. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
25. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
29. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.