Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.739 vizualizări
1.038 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
8. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
15. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
17. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Prăjitură cu stafide (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
25. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
27. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
30. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.