Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.779 vizualizări
1.045 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
5. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
10. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
16. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
17. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
19. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
24. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.