Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.626 vizualizări
1.011 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
4. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
7. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
9. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
12. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
15. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
18. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.