Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.812 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
7. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
8. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
14. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
15. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
19. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
21. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.