Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.366 vizualizări
926 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
4. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
10. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
20. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
21. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.