Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.103 vizualizări
842 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
9. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
25. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
27. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
29. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.