Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.811 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
8. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
13. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
14. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
17. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
24. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
28. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.