Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.800 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
4. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
5. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
11. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
13. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
29. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.