Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.612 vizualizări
1.005 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
4. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
8. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
9. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
11. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
13. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
20. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
23. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
24. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
27. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
30. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.