Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.695 vizualizări
1.023 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
7. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
11. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
19. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
23. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.