Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.801 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
7. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
13. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
17. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
19. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
30. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.