Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.628 vizualizări
1.011 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
2. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
8. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
9. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
15. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)
16. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
19. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
28. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
30. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.