Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.827 vizualizări
1.054 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
2. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
9. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
11. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
16. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
21. Salată verde (Salate > Salate de legume)
22. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
23. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
25. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
27. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
29. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
30. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.