Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.778 vizualizări
1.045 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
2. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
8. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
10. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
14. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
20. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
21. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
25. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.