Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.759 vizualizări
1.041 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
4. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
9. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
10. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
14. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
15. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
18. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
27. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.