Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.819 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
3. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
11. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
15. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
18. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
20. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
22. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.