Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.817 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
2. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
5. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
8. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
12. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
17. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
20. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
21. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
23. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
26. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
28. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.