Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.806 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
3. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
8. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
12. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
15. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
16. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
17. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
26. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.