Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.766 vizualizări
1.044 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
4. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
5. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
8. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
9. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
12. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
15. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
18. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
23. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
25. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
29. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.