Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.640 vizualizări
1.013 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
2. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
9. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
12. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
19. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
21. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
24. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
25. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
29. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.