Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
5.802 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
2. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
11. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
13. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
24. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
27. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.