Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 90 g malai, 1 ceapa, 1 lingura stafide, 1 foaie de dafin, 1 lingura seminte de pin, 2 linguri ulei de masline, 10 g unt, 1 varf de cutit zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti pe foc, intr-o oala smaltuita, 500 ml de apa. Cand clocoteste, turnati malaiul in ploaie si lasati-l sa fiarba circa 15 minute, pana ce incepe sa se desprinda de peretii oalei.
Luati mamaliga de pe foc, incorporati o lingura de ulei de masline si gustati-o de sare si piper.
Intindeti-o apoi pe planseta acoperita cu hartie pentru copt, in asa fel incat grosimea sa nu depaseasca 1 cm, si lasati-o sa se raceasca bine.
Puneti intr-o tigaie ceapa tocata marunt, stafidele si foaia de dafin si turnati peste ele 4 linguri cu apa si o lingura cu ulei de masline. Adaugati un varf de cutit de zahar, sarati si piperati. Lasati-le mai intai sa fiarba incet aproximativ 10 minute, pe urma sa se rumeneasca usor si la urma incorporati semintele de pin si amestecati.
Decupati cu un pahar cercuri de mamaliga cu diametrul de 5 cm si prajiti-le in unt pe ambele parti (intr-o tigaie antiadeziva).
Asezati-le pe un platou, puneti peste ele un strat de ceapa + stafide si serviti-le caldute.
4.943 vizualizări
786 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
6. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
14. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
17. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
19. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de spanac cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.