Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.415 vizualizări
1.129 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
4. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
11. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
12. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
15. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
16. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
18. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
21. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.