Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.665 vizualizări
1.173 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
6. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
13. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
15. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
20. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
22. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
23. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
27. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.