Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.733 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
12. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
14. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
18. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
20. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
23. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
26. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.