Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.691 vizualizări
1.179 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
2. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
4. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
5. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
8. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
9. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
17. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
22. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
24. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.