Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.692 vizualizări
1.181 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
4. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
6. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de post (Salate > Salate de legume)
12. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
13. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
14. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
15. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
25. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
27. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.