Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.716 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
13. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
16. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
20. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
21. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
24. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
28. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
29. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.