Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.451 vizualizări
1.139 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
4. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
6. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
9. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
14. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
18. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
24. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
27. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.