Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.697 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
8. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
11. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Quiche Lorraine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
18. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
19. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
22. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
25. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.