Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.708 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
15. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
17. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
19. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
21. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
22. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
28. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
29. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.