Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.694 vizualizări
1.181 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
3. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
7. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
8. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
11. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
18. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
28. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.