Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.714 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
3. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
5. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
16. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
25. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.