Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.680 vizualizări
1.175 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
11. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
14. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
17. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
19. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
20. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
22. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
29. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.