Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.712 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
2. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
6. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
9. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
10. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
13. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
19. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
22. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
23. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.