Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
7.252 vizualizări
840 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
2. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
4. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
19. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
21. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
22. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
24. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
26. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
27. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.