Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.739 vizualizări
1.185 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
8. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
11. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
23. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
26. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
27. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
29. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.