Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.700 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
20. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
22. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
25. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
28. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
29. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
30. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.