Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.706 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
6. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
7. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
9. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
15. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
16. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
18. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
19. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
28. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
30. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.