Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.618 vizualizări
1.163 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
11. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
14. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
16. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
19. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
25. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.