Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.645 vizualizări
1.168 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
8. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
13. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
15. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
18. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
24. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.