Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.713 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
10. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
13. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
17. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
21. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
27. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.