Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.702 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
3. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
5. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
11. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
15. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
17. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
19. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
21. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
23. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
24. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
26. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
29. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.