Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă |
Calzone cu legume şi şuncă
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş. Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper. Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc. Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei. Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă. Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă. Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.138 vizualizări
Versiunea printabilă1.044 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi) 3. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri) 6. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume) 7. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 9. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte) 13. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume) 15. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 16. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 18. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 19. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai) 20. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume) 22. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 23. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 24. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 27. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume) 28. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri) |