Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.580 vizualizări
1.156 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
4. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
6. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
7. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
13. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
18. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
20. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
21. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
30. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.