Calzone cu legume şi şuncă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calzone cu legume şi şuncă

Calzone cu legume şi şuncă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 cîrnaţi cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g şuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roşii, 250 g caşcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuş.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriţă de sare şi puţin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduţă şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăţi egale şi se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roşii, se rade deasupra caşcavalul, se aşază feliile de şuncă, cârnaţii cabanos şi ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea şi piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt şi se aşază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuş înainte de a fi introduse în cuptor.
8.711 vizualizări
1.184 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
4. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
7. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
11. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
25. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
30. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.