Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Calzone cu legume și șuncă
Rețetă tradițională din Italia

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 4 cîrnați cabanos, 1 ou, ulei de măsline, zahăr, 400 ml apă, 25 g drojdie, 600 g făină, 300 g șuncă presată, 300 g ciuperci, 4 linguri de pastă de roșii, 250 g cașcaval, 200 g măsline negre fără sîmburi, oregano, sare, piper, 1 gălbenuș.

Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr tos, pînă cînd devine lichidă. Se adaugă puțină apă caldă și făină cât să rezulte un aluat curgător.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se amestecă bine cu o linguriță de sare și puțin piper.
Se pune în mijloc drojdia crescută, un ou, două linguri de ulei de măsline, restul de apă călduță și se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat tare. Se lasă la dospit timp de zece minute, se împarte în bucăți egale și se întind sub formă de cerc.
Se ung cu pasta de roșii, se rade deasupra cașcavalul, se așază feliile de șuncă, cârnații cabanos și ciupercile prăjite în ulei.
Se presară oregano, măslinele feliate, sarea și piperul. Se împăturesc în două, se presează marginile ca să nu se desfacă la copt și se așază în tavă.
Se coc la foc mediu 30-45 de minute, fără să se ardă.
Ca să aibă o culoare aurie, se pot unge cu gălbenuș înainte de a fi introduse în cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.