Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
5.901 vizualizări
769 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
6. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
15. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.