Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
5.249 vizualizări
607 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
17. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Chiftele din dovlecei cruzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.