Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
6.937 vizualizări
1.041 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
10. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sote de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.