Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
6.820 vizualizări
1.006 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Dovlecei umpluţi cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
6. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
9. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
13. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.