Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
6.780 vizualizări
997 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.