Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
7.006 vizualizări
1.058 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Sufleu de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.