Bucatini cu dovlecei (carbonara) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1 ceapă (50 g), 1 ardei iute roşu, 100 g piept de pui sau de curcan tăiat fîşii subţiri, 1 lingură ulei, sare, piper, 400 g bucatini (spaghete scurte), 2 ouă, 60 g caşcaval ras, 1 legătură busuioc (tocat).
Pentru sos: 150 g unt, 2-3 gălbenuşuri, zeama de la o lămîie, sare, piper, 1/4 l apă, 1/8 l lapte.

Mod de preparare: Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele şi pe urmă se taie felii subţiri. Ceapa curăţată se taie cubuleţe, iar ardeiul iute - fără seminţe şi nervuri - se toacă mărunt. Fîşiile de piept de pui se taie bucăţele şi se prăjesc în uleiul încins, pînă ce devin crocante. Se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se prăjesc şi dovleceii - circa 5 minute - în grăsimea încinsă, întorcîndu-i pe ambele părţi. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocat, se rumenesc şi ele circa 3 minute, se sărează şi se piperează.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare şi se bat uşor ouăle într-o farfurie adîncă.
Se prepară sosul: se topeşte untul pe baia de apă, se adaugă gălbenuşurile amestecînd mereu, apoi sarea, piperul şi zeama de lămîie turnată picătură cu picătură. Se bate sosul cu telul, pînă ce începe să se îngroaşe, se încorporează apa şi laptele şi se mai lasă să se încingă bine, fără să fiarbă.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte şi se amestecă uşor cu ouăle bătute, după care se toarnă înapoi în sos şi se încorporează caşcavalul ras şi dovleceii prăjiţi.
Se scurg spaghetele, se amestecă imediat cu sosul, cubuleţele de piept de pui şi busuiocul tocat şi se servesc fierbinţi.
5.309 vizualizări
624 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei umpluţi cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pârjoale de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
12. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.