Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
15.232 vizualizări
1.425 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
3. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
11. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
17. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
18. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
19. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
20. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.