Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
14.863 vizualizări
1.310 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
5. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
7. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
9. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
11. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
16. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
25. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
27. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.