Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
15.122 vizualizări
1.399 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
7. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
12. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
15. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
16. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
19. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
22. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
25. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
28. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.