Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
15.303 vizualizări
1.450 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
3. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
5. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
9. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
14. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
18. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
25. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
30. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.