Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
15.123 vizualizări
1.399 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
4. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
5. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
9. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Tort de ciocolată cu cîrlionţi (Dulciuri > Torturi)
15. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
17. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
23. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
27. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.