Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 g), 100 g miez de nuca.
Pentru glazura: 7 linguri frisca, 100 g ciocolata amaruie.

Mod de preparare: Se pun la topit untul si ciocolata. Se pune untul intr-o cratita mijlocie si se lasa sa se topeasca la foc slab, amestecand intruna cu o lingura de lemn. Ciocolata se rupe bucatele, se introduce in unt si se lasa si ea sa se topeasca, amestecand in continuare.
Se adauga zaharul. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza ouale. Se sparg ouale unul cate unul si se introduc in compozitie, amestecand mai departe cu lingura de lemn, pana ce se leaga bine cu restul ingredientelor. Apoi se varsa compozitia intr-un castron.
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu praful de copt, iar miezul de nuca se taie bucatele (mai mari). Compozitia din castron se freaca spuma - circa 1 minut - cu mixerul, dupa care se adauga mai intai miezul de nuca, si apoi amestecul de faina si cacao si se mai freaca aproximativ un minut.
Se pune prajitura in tava. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se intinde in mod egal pe fundul tavii. Se coace circa 30 de minute, se scoate si se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Se intinde glazura cu un cutit. Se desprinde prajitura de marginile tavii, se rastoarna si se indeparteaza hartia pentru copt, apoi se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa se raceasca. Se unge cu glazura, se tine o ora la rece si se taie in 12 bucati.
Pentru glazura: Se pune frisca pe foc sa dea cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
15.190 vizualizări
1.412 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
2. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
10. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
12. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
14. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
20. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
23. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
25. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
29. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.