Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: linguriţe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriţă zahăr, 2 linguriţe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriţă sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriţă arome (esenţă de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puţin câteva ore. Se încălzeşte laptele atât cât suportaţi la mână, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea şi zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut şi aromele. Se pun şi fructele scurse din ceai şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se frământă bine. Se aşază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până îşi dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins şi se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă şi se mai lasă 20 de minute în cuptor.
10.890 vizualizări
1.140 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Spumă de fructe (Dulciuri > Spume)
5. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
8. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
9. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
10. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
12. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
13. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
16. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
23. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
24. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
25. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.