Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: linguriţe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriţă zahăr, 2 linguriţe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriţă sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriţă arome (esenţă de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puţin câteva ore. Se încălzeşte laptele atât cât suportaţi la mână, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea şi zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut şi aromele. Se pun şi fructele scurse din ceai şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se frământă bine. Se aşază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până îşi dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins şi se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă şi se mai lasă 20 de minute în cuptor.
10.907 vizualizări
1.144 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fructe de mare cu pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
3. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
4. Cocteil cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
6. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
10. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
11. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
12. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
13. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cupe cu fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
18. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
21. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
23. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
29. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.