Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: linguriţe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriţă zahăr, 2 linguriţe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriţă sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriţă arome (esenţă de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puţin câteva ore. Se încălzeşte laptele atât cât suportaţi la mână, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea şi zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut şi aromele. Se pun şi fructele scurse din ceai şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se frământă bine. Se aşază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până îşi dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins şi se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă şi se mai lasă 20 de minute în cuptor.
10.909 vizualizări
1.145 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
2. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
3. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
5. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
6. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
8. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
10. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
16. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cocteil cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
21. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
23. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
26. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
29. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.