Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: linguriţe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriţă zahăr, 2 linguriţe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriţă sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriţă arome (esenţă de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puţin câteva ore. Se încălzeşte laptele atât cât suportaţi la mână, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea şi zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut şi aromele. Se pun şi fructele scurse din ceai şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se frământă bine. Se aşază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până îşi dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins şi se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă şi se mai lasă 20 de minute în cuptor.
10.898 vizualizări
1.143 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
2. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
3. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cocteil cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
8. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
10. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
15. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
17. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Fructe de mare cu pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
26. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
27. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
28. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
29. Nectar de fructe (Băuturi > Sucuri)
30. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.