Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: linguriţe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriţă zahăr, 2 linguriţe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriţă sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriţă arome (esenţă de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puţin câteva ore. Se încălzeşte laptele atât cât suportaţi la mână, se adaugă zahărul şi drojdia şi se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea şi zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut şi aromele. Se pun şi fructele scurse din ceai şi se amestecă bine până se obţine un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se frământă bine. Se aşază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până îşi dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins şi se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă şi se mai lasă 20 de minute în cuptor.
8.225 vizualizări
723 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
3. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Cotlet umplut cu fructe (Mâncăruri > Fripturi)
5. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
8. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
10. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Nectar de fructe (Băuturi > Sucuri)
12. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
13. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
17. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri)
18. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
23. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
30. Cupe cu fructe (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.