Baclava grecească - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Baclava grecească

Baclava grecească

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), 1/2 lingurita de praf de scortisoara, 1 lingura zahar praf, 3 linguri untdelemn, 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete).
Pentru sirop: 250 g zahar, 170 ml apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite suc de lamaie.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn.
Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale.
Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie).
O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie.
Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
19.272 vizualizări
1.319 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
6. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
8. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
9. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
10. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.