Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.639 vizualizări
1.757 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
2. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
7. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
9. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
14. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
17. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
21. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
23. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
27. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.