Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.697 vizualizări
1.769 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
2. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
8. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
11. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
17. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
21. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.