Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.452 vizualizări
1.707 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
8. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
11. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
21. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
27. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.