Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.670 vizualizări
1.760 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
3. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
16. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
21. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
28. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
29. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.