Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.581 vizualizări
1.737 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
4. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
8. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
11. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
20. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
22. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
25. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.