Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.512 vizualizări
1.721 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
2. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
6. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
9. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
20. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
21. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
26. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.