Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.700 vizualizări
1.770 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
5. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme)
6. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
16. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
18. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
26. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.