Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.662 vizualizări
1.758 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
7. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
8. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
10. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
16. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
25. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
26. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.