Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
27.593 vizualizări
1.458 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
15. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
17. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.