Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.660 vizualizări
1.758 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
9. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
12. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
14. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
17. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
25. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
29. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.