Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.635 vizualizări
1.755 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
6. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
11. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
17. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
25. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
26. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
28. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.