Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.710 vizualizări
1.770 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
8. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
12. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
21. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.