Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.141 vizualizări
1.625 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
6. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
8. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
15. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mititei (mici) (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
27. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.