Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.490 vizualizări
1.717 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
2. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
10. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
11. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
12. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
17. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
19. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
25. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.