Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.653 vizualizări
1.758 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
5. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Crap pe varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
22. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piftie de crap (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.