Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.610 vizualizări
1.741 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
2. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
22. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.