Baclava (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Baclava (I)

Baclava (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet.
Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

Mod de preparare: Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
28.627 vizualizări
1.749 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
4. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
5. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
6. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
9. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
17. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
18. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
22. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
23. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
27. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.