Iaurt gros de casă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Semipreparate şi preparate de casă » Iaurt gros de casă

Iaurt gros de casă

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 700 ml iaurt, 1/3 ceaşcă de lapte praf, încă 6 linguri de iaurt, 4 linguri lapte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneţi într-o cratiţă 700 ml de iaurt amestecat cu 1/3 ceaşcă de lapte praf şi lăsaţi-l pe foc până începe să clocotească şi să facă spumă. Faceţi focul mai mic şi lăsaţi amestecul să fiarbă încet 20 min., luaţi-l de pe foc şi, când s-a răcit până la 45°C, îndepărtaţi spuma.

Amestecaţi, separat, 6 linguri de iaurt natural cu 4 linguri de lapte, încorporaţi-le în amestecul răcit şi turnaţi apoi iaurtul astfel obţinut în borcane sterilizate şi bine închise. Aşezaţi borcanele într-o oală cu apă fierbinte, înveliţi oala de jur-împrejur cu o pătură, ca să se păstreze căldura, şi lăsaţi-le să stea aşa cel puţin 6 ore.

Înainte de a-l consuma, iaurtul trebuie să stea minimum 3-4 ore la rece. Puteţi să-l ţineţi la frigider aproximativ o săptămână.
6.064 vizualizări
608 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
6. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
16. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
18. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
19. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
21. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
22. Parfe de iaurt (Dulciuri > Îngheţate)
23. Îngheţată de iaurt (Dulciuri > Îngheţate)
24. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Supă cremă de spanac cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
28. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.