Foetaj cu umplutură de pepene - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Foetaj cu umplutură de pepene

Foetaj cu umplutură de pepene

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 rulou de aluat de foetaj, 1 pepene galben, 50 g unt, 250 g frisca batuta.
Pentru ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de padure.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180ºC. Se curata pepenele de coaja, se taie in doua, se indeparteaza semintele, dupa care se taie miezul fasii. Se topeste untul intr-o tigaie mai mare, se presara feliile de pepene cu zahar pudra si se pun in unt sa se caramelizeze, stropindu-le, din cand in cand, cu zeama pe care-o lasa. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
Se-ntinde aluatul in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de pergament), se-nteapa din loc in loc cu furculita, se presara cu jumatate din zaharul tos si se baga la cuptor circa 20 de minute, avand grija sa nu se caramelizeze prea tare. Se lasa sa se raceasca, dupa care se decupeaza - cu un cutit cu lama dintata - cate 3 dreptunghiuri egale. Se “monteaza” prajitura, asezand un strat de aluat uns cu frisca, peste care se pune un aluat cu pepene caramelizat. Se incheie cu un strat de foitaj si se decoreaza cu zahar tos, frunzulite de menta si fructe de padure.
2.913 vizualizări
796 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Foetaj cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
10. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
11. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
12. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
13. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
16. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi)
19. Dovlecei cu umplutură colorată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Pepene galben cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.