Clătite picante umplute cu dovleac - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Clătite picante umplute cu dovleac

Clătite picante umplute cu dovleac

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Aluatul: 3 oua, 6 linguri de lapte, 75 g faina, 50 g unt, sare, 1 lingura unt pentru prajit.
Umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara, grasime pentru uns forma.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si, cand aluatul e gata, se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute, dupa care se fac 6 clatite subtiri si se prajesc, pe rand, in unt (putin) intr-o tigaie de teflon (diametrul 18 cm).
Apoi se prepara umplutura. Semintele de dovleac (cojite) se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - si se lasa sa se raceasca. Se da miezul pe razatoarea mare si se prajeste in unt incins circa 3 minute. Se adauga usturoiul presat si salvia taiata fasii si se mai lasa sa se prajeasca 1-2 minute. Cand s-au racit, se amesteca bine dovleacul prajit (cu usturoi si salvie) cu branza, galbenusul si semintele rumenite si se gusta de sare si piper. Smantana batuta bine se toarna intr-o forma (termorezistenta) unsa cu putin unt sau ulei in care se asaza apoi una langa alta clatitele umplute in prealabil cu compozitia de dovleac si branza, si rulate (cu marginile indoite spre interior). Se baga in cuptor si se coc circa 20 de minute la 200 grade C.
Se pot presara - eventual - cu piper macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute - dupa gust.
2.565 vizualizări
732 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
12. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
13. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.