Ciorbă de agrişe - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de agrişe

Ciorbă de agrişe

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g carne sau oase de porc afumate, 1/4 kg agrişe verzi (necoapte), o ceapă de mărime mijlocie, 40 g orez, 1 gălbenuş, 100 ml smîntînă, pătrunjel, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea sau oasele se pun la fiert cu circa 2 l de apă rece şi ceapa tăiată mărunt. Cînd carnea este fiartă, se adaugă orezul curăţat de impurităţi, spălat şi scurs într-o sită din sîrmă şi agrişele întregi, curăţate de codiţe şi se fierb circa 30 minute. Agrişele vor acri suficient ciorba. Dacă este prea acră sau prea deasă, se adaugă puţină apă şi, eventual, o linguriţă cu zahăr, pentru a-i mai reduce din acreală. Ciorba se mai poate lega puţin cu o linguriţă de făină frecată cu 1-2 linguri de apă rece, care se amestecă în ciorbă, lăsînd să fiarbă cîteva clocote. Se ia de pe foc şi, imediat, se drege cu gălbenuşul şi smîntîna, adăugînd pentru aromă frunzele tăiate mărunt.
În loc de orez, în orice ciorbă sau supă prea rară, se pot adăuga găluşte preparate din făină şi un ou mai mic sau mai mare (depinde de necesitate), care se fierb direct în ciorbă sau supă la urmă, cînd toate componentele sînt fierte. Găluştele se fac mici (circa 2-3 cm) şi vor fierbe cîteva minute. Apoi, oala se ia de pe foc şi ciorba se drege. Şi la această ciorbă, se pot face găluşte numai din albuşuri. Şi ciorba de agrişe se poate pregăti cu 1-2 morcovi (circa 150 g), facultativ pătrunjel şi o ceapă mijlocie, toate rase prin răzătoarea cu găuri mari, călite în 2 linguri de untdelemn 4-5 minute. Se stinge apoi cu apă fierbinte şi se fierbe bine zarzavatul. Agrişele se fierb separat 30 de minute, apoi se strivesc bine cu o furculiţă şi se adaugă aşa în ciorbă, numai după ce a fiert zarzavatul. Dacă este prea rară, se adaugă orez sau găluşte, cum s-a aratat mai sus. Cînd toate sînt fierte, oala se ia de pe foc şi ciorba se drege cu gălbenuşuri, smîntînă şi iaurt, sau numai cu gălbenuşuri şi iaurt, adăugînd aceleaşi arome şi potrivind gustul cu sare şi zahăr.
9.683 vizualizări
690 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.