Gulaş unguresc - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Gulaş unguresc

Gulaş unguresc

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 600 g pulpă de vită, piper, 200 g ceapă, 2 căţei de usturoi, 3 linguri unt topit, 1 linguriţă de paprika dulce, 1 linguriţă paprika iute (boia), sare, 2 foi de dafin, 1 linguriţă otet, 1 conserva mică de roşii decojite (240 g), 2 ardei iuţi, 300 g cartofi, 1 linguriţă făină, 2 linguri smântână.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvântă, se taie bucăţi potrivite (ca pentru o tocană obişnuită), se piperează. Se curăţă ceapa şi usturoiul. Ceapa se taie în sferturi mici, usturoiul în feliuţe.

Se pune untul să se încingă în cratiţă şi se prăjesc pe rând bucăţile de carne (cât să ia puţină culoare). Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă să se călească împreună cu carnea. Se adaugă paprika, sarea, frunzele de dafin, oţetul, roşiile decojite, 700 ml de apă fierbinte. Se pune totul la fiert, vreme de o oră şi jumătate, pe foc mic.

Separat, se curăţă de seminţe ardeii iuţi, se spală şi se taie în fâşii cam de 1 cm. Se curăţă cartofii, se spală, se taie în bucăţele de 2 cm. După o oră de fiert, se bagă ardeii iuţi în gulaş, iar, cu 15 min. înainte ca mâncarea să fie gata, se adaugă şi cartofii.

Se amestecă făina cu puţină apă şi se bagă în gulaş. Se adaugă şi smântâna. Se gustă de sare şi de piper.

Mâncarea e picantă şi se potriveşte cu un pahar de vin roşu sec.
366.070 vizualizări
11.320 tipăriri
507 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Gulaş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Gulaş rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gulaş cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.