Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Gulaș unguresc
Rețetă tradițională din Ungaria

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 600 g pulpă de vită, piper, 200 g ceapă, 2 căței de usturoi, 3 linguri unt topit, 1 linguriță de paprika dulce, 1 linguriță paprika iute (boia), sare, 2 foi de dafin, 1 linguriță otet, 1 conserva mică de roșii decojite (240 g), 2 ardei iuți, 300 g cartofi, 1 linguriță făină, 2 linguri smântână.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvântă, se taie bucăți potrivite (ca pentru o tocană obișnuită), se piperează. Se curăță ceapa și usturoiul. Ceapa se taie în sferturi mici, usturoiul în feliuțe.

Se pune untul să se încingă în cratiță și se prăjesc pe rând bucățile de carne (cât să ia puțină culoare). Se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă să se călească împreună cu carnea. Se adaugă paprika, sarea, frunzele de dafin, oțetul, roșiile decojite, 700 ml de apă fierbinte. Se pune totul la fiert, vreme de o oră și jumătate, pe foc mic.

Separat, se curăță de semințe ardeii iuți, se spală și se taie în fâșii cam de 1 cm. Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucățele de 2 cm. După o oră de fiert, se bagă ardeii iuți în gulaș, iar, cu 15 min. înainte ca mâncarea să fie gata, se adaugă și cartofii.

Se amestecă făina cu puțină apă și se bagă în gulaș. Se adaugă și smântâna. Se gustă de sare și de piper.

Mâncarea e picantă și se potrivește cu un pahar de vin roșu sec.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.