Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
5.847 vizualizări
1.043 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Pastă de jumări (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
7. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată verde (Salate > Salate de legume)
12. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
14. Miel cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.