Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
4.399 vizualizări
661 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Omletă cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
6. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
12. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
14. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
17. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.