Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
4.332 vizualizări
643 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
4. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
10. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
16. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.