Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.427 vizualizări
1.217 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
6. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
27. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.