Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
5.545 vizualizări
937 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
3. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
6. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
16. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
20. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
25. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pastă de jumări (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.