Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.446 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
5. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
17. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
26. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
29. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.