Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.300 vizualizări
1.187 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
18. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
22. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
28. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
30. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.