Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.445 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
4. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
13. Crap umplut cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
15. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
19. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
21. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
25. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
27. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.