Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.444 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
8. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Chiftele cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ouă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
17. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
20. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
24. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
29. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
30. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.