Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
5.705 vizualizări
992 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
9. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
19. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
23. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
28. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
30. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.