Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.224 vizualizări
1.139 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată verde (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
6. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mazăre verde cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
20. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
26. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.