Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.373 vizualizări
1.206 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
6. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
7. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
20. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
24. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
30. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.