Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.422 vizualizări
1.216 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
5. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
9. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
15. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
27. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.