Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.354 vizualizări
1.200 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
3. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
8. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
17. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
22. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
26. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.