Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.211 vizualizări
1.133 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ouă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
9. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
14. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
24. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
30. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.