Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.397 vizualizări
1.212 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
2. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
5. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
6. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pastă de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
12. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
22. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.