Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.414 vizualizări
1.213 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
6. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
14. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Crap umplut cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
20. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
26. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
29. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.