Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.438 vizualizări
1.219 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
13. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Fasole verde cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
30. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.