Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
4.290 vizualizări
626 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pastă de jumări (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
13. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
14. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sufleu de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Orez cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
20. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
26. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.