Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
5.914 vizualizări
1.066 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
3. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
5. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
13. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
15. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.