Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.443 vizualizări
1.220 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
20. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
22. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
24. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
30. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.