Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.292 vizualizări
1.180 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
4. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
8. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
11. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Perişoare cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
16. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
23. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.