Vită cu pastă verde de curry - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Vită cu pastă verde de curry

Vită cu pastă verde de curry

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g carne macra de vita feliata (1 cm grosime), 3 linguri pasta verde de curry, 2 1/2 cani lapte de cocos, 1 vanata subtire feliata, 2 ardei iuti rosii feliati pe diagonala (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 cana busuioc plus pentru ornat, 1 1/2 lingura sos de peste, 1 1/2 lingura zahar brun, 1 lingura ulei de porumb sau de arahide.

Mod de preparare: Se soteaza pasta verde de curry in ulei, la foc mediu, intr-un wok, pana ce devine aromata, apoi se reduce flacara si se adauga, treptat, 1 1/2 cana lapte de cocos, amestecand pana ce uleiul verde ajunge la suprafata lichidului.
Se adauga carnea si zeama de lamaie si se soteaza pana ce carnea este facuta. Se adauga restul de lapte de cocos si se asezoneaza cu sos de peste, sare si zahar. Cand da in clocot, se adauga feliile de vanata. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana ce vanata este facuta, se adauga frunzele de busuioc frecate intre degete si ardeiul iute, se amesteca repede si se stinge flacara.
Se seerveste ornat cu frunze de busuioc.
6.420 vizualizări
1.215 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
9. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
27. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
30. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.