Supă franţuzească de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă franţuzească de ceapă

Supă franţuzească de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri.
Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute.
Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime.
Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
4.586 vizualizări
914 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
4. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
29. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.