Supă franţuzească de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă franţuzească de ceapă

Supă franţuzească de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri.
Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute.
Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime.
Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
4.400 vizualizări
857 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
25. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
28. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Supă rece de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.