Supă franţuzească de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă franţuzească de ceapă

Supă franţuzească de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri.
Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute.
Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime.
Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
4.521 vizualizări
891 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
2. Supă de cicoare creaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
17. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
22. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.