Supă franţuzească de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă franţuzească de ceapă

Supă franţuzească de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri.
Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute.
Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime.
Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
4.103 vizualizări
773 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
11. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.