Supă de cartofi provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de cartofi provensală

Supă de cartofi provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi fainosi, 100 g pasta de rosii, un ardei verde, un ardei rosu, o ceapa mare, un cub de concentrat de pasare, 50 g smantana proaspata, o lingura de untdelemn, 6 varfuri de cutit de boia dulce, 2 varfuri de Cayenne facultativ (se vinde in pliculete, la toate pravaliile), sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa.
Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper.
Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase.
Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.
3.841 vizualizări
815 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de peşte cu varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
24. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
30. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.