Supă de cartofi provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de cartofi provensală

Supă de cartofi provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi fainosi, 100 g pasta de rosii, un ardei verde, un ardei rosu, o ceapa mare, un cub de concentrat de pasare, 50 g smantana proaspata, o lingura de untdelemn, 6 varfuri de cutit de boia dulce, 2 varfuri de Cayenne facultativ (se vinde in pliculete, la toate pravaliile), sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa.
Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper.
Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase.
Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.
3.889 vizualizări
833 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
25. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.