Supă de cartofi provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de cartofi provensală

Supă de cartofi provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi fainosi, 100 g pasta de rosii, un ardei verde, un ardei rosu, o ceapa mare, un cub de concentrat de pasare, 50 g smantana proaspata, o lingura de untdelemn, 6 varfuri de cutit de boia dulce, 2 varfuri de Cayenne facultativ (se vinde in pliculete, la toate pravaliile), sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa.
Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper.
Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase.
Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.
3.699 vizualizări
788 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
20. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.