Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos Aioli cu cartofi (unt provensal)

Sos Aioli cu cartofi (unt provensal)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml ulei de masline, 1/2 lingura zeama de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-un bol se zdrobeste usturoiul curatat impreuna cu cartoful cald (fara coaja). Se adauga galbenusurile, sare, piper si zeama de lamaie si se amesteca intruna, turnand uleiul putin cate putin (ca la maioneza), pana ce sosul devine consistent.
7.434 vizualizări
975 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
5. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
6. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
14. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
17. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
19. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
20. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.