Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos Aioli cu cartofi (unt provensal)

Sos Aioli cu cartofi (unt provensal)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml ulei de masline, 1/2 lingura zeama de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-un bol se zdrobeste usturoiul curatat impreuna cu cartoful cald (fara coaja). Se adauga galbenusurile, sare, piper si zeama de lamaie si se amesteca intruna, turnand uleiul putin cate putin (ca la maioneza), pana ce sosul devine consistent.
7.598 vizualizări
1.022 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
7. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
10. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
25. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
29. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.