Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
11.129 vizualizări
1.118 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cotlet în vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
14. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
20. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
23. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
30. Minestra di Cavolfiore (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.