Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
11.089 vizualizări
1.116 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
11. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
12. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Bai ta nop sway (Orez cu mango) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
26. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
28. Pizza Ioana (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
30. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.