Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
11.102 vizualizări
1.116 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
13. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
21. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncare în straturi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
30. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.