Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
10.857 vizualizări
1.064 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec în făină (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Pâine cu mac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Îngheţată de fragi (Dulciuri > Îngheţate)
14. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
16. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
24. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
30. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.