Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
11.124 vizualizări
1.117 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
10. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
13. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
15. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
18. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
22. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
25. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
26. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
29. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi)
30. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.