Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
10.980 vizualizări
1.094 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate)
3. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
4. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
14. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
16. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
20. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
24. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
25. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Omletă mediteraneană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.