Şniţel în pesmet sau vienez - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez

Şniţel în pesmet sau vienez

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.
Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
11.062 vizualizări
1.108 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
6. Chiftele spaniole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
9. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
10. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sufleu de parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
13. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
20. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pasteta din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
26. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Spanac la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.