Scoici în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Scoici în stil mexican

Scoici în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet.

Mod de preparare: Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele.
Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul.
Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie.
Se consuma cu tortillas.
7.314 vizualizări
1.006 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
5. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
7. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Prăjitură în patru părţi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
25. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
26. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
30. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.