Scoici în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Scoici în stil mexican

Scoici în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet.

Mod de preparare: Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele.
Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul.
Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie.
Se consuma cu tortillas.
6.876 vizualizări
873 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate)
8. Vinete portugheze (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
10. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
12. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
19. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
25. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
27. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.