Scoici în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Scoici în stil mexican

Scoici în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet.

Mod de preparare: Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele.
Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul.
Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie.
Se consuma cu tortillas.
7.205 vizualizări
970 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
3. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
7. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
13. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
14. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
18. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
19. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
24. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
28. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.