Scoici în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Scoici în stil mexican

Scoici în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet.

Mod de preparare: Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele.
Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul.
Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie.
Se consuma cu tortillas.
7.276 vizualizări
997 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
6. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
9. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mazăre minune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
13. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
18. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Cantuccini multicolori (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
25. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
29. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.