Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.015 vizualizări
932 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
2. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
7. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
9. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
11. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
13. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
16. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
18. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
19. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
22. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
30. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.