Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.465 vizualizări
1.066 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
7. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
17. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
18. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
22. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
23. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.