Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.453 vizualizări
1.062 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
4. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
13. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
17. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
21. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
26. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.