Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.469 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
3. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
13. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
18. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
22. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
23. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
24. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
26. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
27. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
28. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
29. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.