Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.496 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
9. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
12. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
15. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
16. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
22. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.