Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.492 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
3. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
11. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
13. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
14. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
20. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.