Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.233 vizualizări
1.004 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
2. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
7. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
11. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
23. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
24. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
28. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
30. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.