Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.483 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
6. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
11. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
13. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
15. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
18. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
27. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.