Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.489 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
5. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
8. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
11. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
14. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
19. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
27. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
28. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
30. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.