Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.480 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
3. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
8. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
10. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
11. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.