Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
11.948 vizualizări
918 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
3. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
7. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
11. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
14. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
15. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.