Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.504 vizualizări
1.069 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
3. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
4. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
18. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
22. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
25. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
30. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.