Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.463 vizualizări
1.066 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
6. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
11. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
16. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
29. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.