Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.476 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
13. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
17. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
18. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
20. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
24. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
27. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
30. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.