Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.497 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
6. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
28. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
30. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.