Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.441 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
14. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
18. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
26. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
28. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
30. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.