Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.488 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
7. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
25. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
30. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.