Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.481 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
3. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
7. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
8. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
13. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
17. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
24. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
27. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
29. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.