Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.501 vizualizări
1.069 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
2. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
4. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
7. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
11. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
14. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
18. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
20. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
21. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
27. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
29. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.