Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.386 vizualizări
1.043 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
5. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
11. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
14. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
16. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
19. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
26. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
28. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.