Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.438 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
2. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
3. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
8. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
15. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
17. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
21. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
23. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
26. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
30. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.