Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.511 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
4. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
6. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
11. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
21. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
23. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
29. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
30. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.