Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.358 vizualizări
1.039 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
5. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
7. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
10. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
16. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
19. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
20. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
23. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.