Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.464 vizualizări
1.066 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
9. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
11. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
19. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
20. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
23. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
28. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.