Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.447 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
2. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
3. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
5. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
8. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
13. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
18. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
29. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
30. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.