Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.440 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
3. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
10. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
17. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
22. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
24. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
30. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.