Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.520 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
5. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
12. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
18. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
21. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
22. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
26. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
27. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
30. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.