Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.477 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
2. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
6. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
16. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
21. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
23. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
26. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
28. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.