Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.510 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
4. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
5. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
15. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
18. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
20. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
22. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
24. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
26. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
27. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.