Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.509 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
7. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
12. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
13. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
19. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
21. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
25. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
28. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.