Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.417 vizualizări
1.054 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
3. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
11. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
12. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
21. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
22. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
29. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.