Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.518 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
5. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
9. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
13. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
21. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
23. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
29. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.