Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.472 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
3. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
6. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
10. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
17. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
23. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
25. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
30. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.