Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.517 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
4. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
6. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
11. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
14. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
23. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
30. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.