Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.466 vizualizări
1.066 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
2. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
8. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
9. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
12. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
18. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
20. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
26. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.