Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.515 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
2. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
6. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
12. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
16. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
17. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
20. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
26. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
28. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.