Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.505 vizualizări
1.069 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
9. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
10. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
11. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
14. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
19. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
20. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
22. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
26. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
27. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.