Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.474 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
3. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
10. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
13. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
19. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
23. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
27. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
29. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.