Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.470 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
9. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
11. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
12. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
16. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
27. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.