Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.223 vizualizări
1.000 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
9. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
17. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
28. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.