Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.436 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
5. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
19. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
22. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
28. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.