Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.445 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
2. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
11. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
17. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
19. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
28. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
29. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.