Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.479 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
12. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
14. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
20. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
21. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
22. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
23. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.