Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.462 vizualizări
1.065 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
5. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
6. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
7. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
10. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
19. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
30. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.