Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.424 vizualizări
1.055 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
4. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
6. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
7. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
19. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
26. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
27. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
28. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.