Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.494 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
8. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
10. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
11. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
17. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
27. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
29. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.