Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.495 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
2. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
9. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
20. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
22. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.