Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.431 vizualizări
1.057 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
2. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
7. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
10. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
12. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
13. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
17. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
18. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
30. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.