Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.491 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
9. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
10. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
13. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
15. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
20. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
23. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.