Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.490 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
3. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
9. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
12. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
16. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
18. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.