Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.435 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
7. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
11. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
18. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
23. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
28. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.