Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.443 vizualizări
1.058 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
12. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
16. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
18. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
28. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.