Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.432 vizualizări
1.057 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
2. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
3. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
9. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
19. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
24. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
25. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
28. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.