Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.507 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
7. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
8. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
12. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
15. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
20. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
30. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.