Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.484 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciuperci fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
22. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
25. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată marocană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.