Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.452 vizualizări
1.060 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
3. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
12. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
15. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
20. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
21. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
24. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
27. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
28. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.