Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.512 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
4. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
7. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
12. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
16. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
20. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.