Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.288 vizualizări
1.018 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
7. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
9. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
14. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
19. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
21. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
25. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
28. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.