Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.449 vizualizări
1.059 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
2. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
6. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
7. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
10. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
14. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
16. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
19. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
22. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
23. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
25. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
27. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
28. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.