Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.508 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
2. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
10. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
18. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
22. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
23. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
27. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
29. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.