Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.434 vizualizări
1.057 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
5. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
8. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
9. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
20. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
29. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.