Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.468 vizualizări
1.067 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
3. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
5. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
13. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
20. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
27. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
30. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.