Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.454 vizualizări
1.063 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
4. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
7. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
12. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
14. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
15. Salată de post (Salate > Salate de legume)
16. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
19. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
22. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
24. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.