Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.521 vizualizări
1.070 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
7. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
9. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
15. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
28. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
29. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.