Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.499 vizualizări
1.068 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
8. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
18. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
19. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
22. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
23. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
26. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.