Salată elveţiană cu salam sau cârnat - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi.
Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.).
Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
7.036 vizualizări
1.106 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
8. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
11. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
14. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
18. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
21. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
23. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
24. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
25. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
30. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.