Salată elveţiană cu salam sau cârnat - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi.
Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.).
Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
7.016 vizualizări
1.102 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
2. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
4. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
7. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
9. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
12. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
17. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
19. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
20. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
23. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
25. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
28. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
30. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.