Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat |
Salată elveţiană cu salam sau cârnat
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi. Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde. Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.). Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
6.523 vizualizări
Versiunea printabilă962 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 2. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 3. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte) 4. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 5. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte) 8. Salată siciliană (Salate > Salate de legume) 9. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 12. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume) 13. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume) 15. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte) 17. Salată naturistă (Salate > Salate de legume) 18. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 19. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 20. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume) 21. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume) 22. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume) 24. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume) 25. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 26. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume) 27. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate) 29. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 30. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume) |