Salată elveţiană cu salam sau cârnat - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi.
Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.).
Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
7.047 vizualizări
1.107 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
6. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
7. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
9. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
12. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
13. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
17. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
20. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
24. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
26. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
30. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.