Salată elveţiană cu salam sau cârnat - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Salată elveţiană cu salam sau cârnat

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi.
Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.).
Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele.
6.839 vizualizări
1.057 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
17. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
18. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
20. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
22. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
24. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
27. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
28. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.