|  | 
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Salată elveţiană cu salam sau cârnat | 
| 
    Salată elveţiană cu salam sau cârnat
    
       Reţetă tradiţională din Elveţia 
    
    Timp de preparare: 1 h 15 min.
     Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g salam, 200 g cascaval, 2 castraveciori murati (circa 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi. Sosul: 1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura codite de ceapa verde. Mod de preparare: Se curata salamul de pielita, se taie mai intai felii si pe urma fasii subtiri, la fel si castraveciorii si cascavalul. Ceapa curatata se taie in doua si apoi rondele fine, iar ridichile se taie felii. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Pentru sos, se amesteca mustarul, sarea, piperul, zaharul si otetul si se incorporeaza zeama de castraveti, cea de carne si uleiul. Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine si se lasa sa se patrunda cel putin o ora. (Daca e necesar, se mai poate adauga putin otet.). Inainte de a o servi, salata se presara cu coditele de ceapa verde taiate rondele. 
    6.956 vizualizări
    
     1.084 tipăriri 3 trimiteri  Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter | 
| Alte reţete | 
|  1. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)  2. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)  3. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)  4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)  5. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)  6. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  7. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)  8. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)  9. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)  10. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)  11. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)  12. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)  13. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)  14. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)  15. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)  16. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)  17. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)  18. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)  19. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)  20. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)  21. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)  22. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)  23. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)  24. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)  25. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)  26. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)  27. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)  28. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)  29. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)  30. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume) |