Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie |
Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca. Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita. Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele. Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat. Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata. Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.355 vizualizări
Versiunea printabilă1.206 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme) 4. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme) 5. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Caracatiţă în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Piure de avocado (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri) 15. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume) 22. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 28. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |