Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.707 vizualizări
1.300 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
19. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
20. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
25. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
26. Frişcă (Dulciuri > Creme)
27. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.