Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.144 vizualizări
1.161 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
2. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
4. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Icre de ştiucă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Brociolone (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
19. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
23. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.