Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.716 vizualizări
1.301 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
6. Balmoş ca pe Rarău (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
13. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
19. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
24. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
26. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
30. Sufleu de caise (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.