Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.704 vizualizări
1.299 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
2. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort cu gelatină (Dulciuri > Torturi)
9. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
13. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
14. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
16. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
21. Gogoşele cu gem de caise (Dulciuri > Gogoşi)
22. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
24. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Găluşte cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.