Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.689 vizualizări
1.297 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
6. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de scoici (midii, stridii) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Ceapă cu cimbru (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
19. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Clătite umplute cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Spumă de caise (Dulciuri > Spume)
23. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
26. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.