Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.639 vizualizări
1.286 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
3. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)
8. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Peşte grecesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
20. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
21. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
22. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
23. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cuba Libre (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
26. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
27. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
28. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.