Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.698 vizualizări
1.299 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cantuccini multicolori (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
5. Cuba Libre (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
6. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Aperitiv Ligia (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
14. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
16. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Calcan fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
25. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
26. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.