Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.672 vizualizări
1.293 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
10. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
16. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
23. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
25. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
27. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.