Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.728 vizualizări
1.303 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tochitură măcelărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
6. Tocinei (Kartoffelnpuffer) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
16. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
18. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
20. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
23. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
26. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
27. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
28. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.