Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.700 vizualizări
1.299 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
5. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
8. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
13. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
16. Gogoşele cu gem de caise (Dulciuri > Gogoşi)
17. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
21. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Triunghiuri cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Spumă de griş cu căpşuni (Dulciuri > Spume)
28. Prepeliţe la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.