Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.722 vizualizări
1.303 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
5. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Spaghetti a la bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
19. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Cuş-cuş cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Raci fierţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.