Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.711 vizualizări
1.300 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
2. Dovlecel la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
6. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
10. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
11. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Chef salad (Salate > Salate de legume)
21. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
23. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.