Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.719 vizualizări
1.302 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
2. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
8. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
11. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
13. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tort cu lămîi (Dulciuri > Torturi)
16. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
27. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
28. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.