Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.680 vizualizări
1.294 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Stavrid pescăresc la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
10. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
15. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
17. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Shug israelian (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.