Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.710 vizualizări
1.300 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
4. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cireşe confiate (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
6. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
8. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
12. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
13. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
24. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Tort de lapte cu nucşoară (Dulciuri > Torturi)
29. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.