Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.712 vizualizări
1.300 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
6. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Prăjitură cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tort de cafea (Dulciuri > Torturi)
17. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
20. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Parfe de ciocolată  (Dulciuri > Îngheţate)
25. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
26. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.