Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.688 vizualizări
1.297 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
2. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
4. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Jumări dulci indiene (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cafea tonică (Băuturi > Cafele)
7. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
11. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
16. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
20. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
21. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.