Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.658 vizualizări
1.292 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
3. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
4. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ştiucă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
14. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Zacuscă de ghebe (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
21. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
25. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
27. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
28. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.