Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.638 vizualizări
1.286 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Balmoş ca pe Rarău (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Urzici bătute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
25. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
27. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.