Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.591 vizualizări
1.272 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Mâncare cu midii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Şniţel cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
8. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
13. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
19. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
22. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
24. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Lichior de căpşuni (Băuturi > Lichioruri)
26. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.