Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.729 vizualizări
1.304 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
3. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciupercuţe false (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
7. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
9. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cremă de portocale (Dulciuri > Creme)
13. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Raţă cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
16. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
20. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
22. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.