Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.514 vizualizări
1.253 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
4. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
10. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
11. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
13. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
14. Macaroane cu zarzavaturi  (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
17. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
24. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ficat de gâscă cu mere caramel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.