Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.699 vizualizări
1.299 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
3. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pilaf cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
6. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
8. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
13. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
16. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Tort Moca (Dulciuri > Torturi)
19. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
21. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Zacuscă de vară (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ouă pe mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.