Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.521 vizualizări
1.254 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
4. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Griş cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
17. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cafe glace (Băuturi > Cafele)
25. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Muşchi de căprioară cu pere umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.