Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.690 vizualizări
1.298 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
7. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
14. Iceberg cu ciocolata (Dulciuri > Torturi)
15. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
21. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
26. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
28. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.