Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g peste dezosat (alb sau rosu), 3 oua, 6 rosii coapte, 1 ardei gras verde, 100 g boabe crude de fasole, 1 castravete, 100 g masline, 10 file-uri de ansoa in ulei, 1 lipie mica taiata cubulete, 2 cepe verzi, 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 8 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ouale tari (10 minute), bagati-le sub un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pestele - pe ambele parti - circa 10 minute, la foc iute, pe urma faceti focul mai mic, adaugati sare si piper, acoperiti cratita cu un capac si lasati pestele sa se dunstuiasca inca un sfert de ora. Cand s-a racit, indepartati pielea si oasele si rupeti-l fasii cu furculita.
Spalati rosiile si ardeiul, taiati rosiile in patru, iar ardeiul, curatat de seminte si nervuri, cubulete. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l in patru (pe lung) si apoi bucati, dupa ce ati eliminat semintele.
Opariti boabele crude de fasole, inmuindu-le circa 2-4 minute in apa clocotita si tineti-le apoi sub jetul de apa rece. Scurgeti file-urile de ansoa, curatati si taiati ceapa (marunt), taiati ouale fierte in patru si frecati interiorul castronului pentru salata cu catelul de usturoi curatat.
Spalati busuiocul, zvantati-l si taiati-l fasii cu foarfeca. Puneti in castron fasiile de peste, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, file-urile de ansoa taiate in trei, maslinele, boabele de fasole, busuiocul si cubuletele de lipie, sarati, piperati, turnati deasupra uleiul de masline si amestecati usor. In ultimul moment, adaugati si ouale fierte si serviti salata cat e proaspata.
Conform traditiei, nici o leguma din salata Nicoise nu trebuie fiarta sau prajita.
8.709 vizualizări
1.300 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
9. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
14. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
17. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
18. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
19. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
23. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
25. Pizza Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
27. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Mâncare de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.