Salată ca la Nisa (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată ca la Nisa (I)

Salată ca la Nisa (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 salată verde mare, 3 ouă fierte tăiate sferturi, 4 roşii, 1 ceapă mică tăiată inele, 1 conservă de ton în ulei scurs, 1 conservă fileuri de anşoa (scrumbie), 150 g fasole verde opărită, 10 măsline negre.
Pentru dressing: 2 linguri muştar, 1 lingură de oţet, 6 linguri ulei de măsline, 1/2 linguriţă sare, 1 vîrf de cutit piper.

Mod de preparare: Se aşează cîteva frunze de salată pe fundul unui vas. Se amestecă materiile prime, se aşează în grupuri peste salată şi se presară măslinele.
Pentru dressing, se amestecă muştarul şi oţetul cu un tel, se toarnă uleiul şi se adaugă sarea şi piperul. Se toarnă peste salată sau se serveşte separat.
8.196 vizualizări
1.174 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
2. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi)
8. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cap de viţel cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Bezele cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.