Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.736 vizualizări
1.182 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.