Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.804 vizualizări
1.194 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
23. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.