Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.668 vizualizări
1.166 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
6. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
11. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
21. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.