Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
10.279 vizualizări
1.063 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
5. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
7. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
10. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
12. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
15. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
16. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
19. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.