Ruladă de carne cu sos de iaurt - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Ruladă de carne cu sos de iaurt

Ruladă de carne cu sos de iaurt

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Pentru tocatura: 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 g branza telemea, grasime pentru uns forma.
Adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de untdelemn, 1 kg de rosii.
Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.

Mod de preparare: Se inmoaie painea in apa. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.
9.948 vizualizări
968 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
3. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
11. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
12. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
15. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
16. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
17. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
22. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
25. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.