Risotto cu dovlecei si lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie

Risotto cu dovlecei si lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.

Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita.
Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
5.229 vizualizări
1.001 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
3. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
10. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
14. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
16. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată verde (Salate > Salate de legume)
20. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
23. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
25. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
27. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.