Risotto cu dovlecei si lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie

Risotto cu dovlecei si lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.

Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita.
Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
5.347 vizualizări
1.056 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
4. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
5. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
7. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
24. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
29. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.