Risotto cu dovlecei si lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie

Risotto cu dovlecei si lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.

Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita.
Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
5.156 vizualizări
985 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
6. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
7. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
8. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
10. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
11. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
29. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.