Risotto cu dovlecei si lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie

Risotto cu dovlecei si lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.

Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita.
Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
4.830 vizualizări
904 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
3. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
9. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
11. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
17. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
20. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
24. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
27. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.