Risotto cu dovlecei si lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovlecei si lămâie

Risotto cu dovlecei si lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.

Mod de preparare: Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congelate si 2 prafuri de sare. Se pun la fiert pe foc mijlociu, pana cand dovleceii se pot sfarama cu o furculita.
Se cojeste lamaia in fasii, care se prajesc impreuna cu ceapa tocata in 3 linguri de untdelemn, pana ce ceapa devine sticloasa. Se adauga si orezul si se amesteca cateva minute pana devine si el sticlos. Rand pe rand se adauga apa fierbinte in care au fiert dovleceii si prazul, amestecand. Orezul trebuie sa fiarba potolit. Inainte de a fi gata, se adauga legumele fierte, se scoate verdeata si se pun doua maini bune de parmezan. Se adauga sarea si untul. Se ia de pe plita, se acopera cu capac si se lasa cateva minute sa se patrunda. Cand se serveste, se mai adauga putin parmezan.
5.120 vizualizări
974 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
4. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
6. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
19. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
23. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
25. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.