Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.779 vizualizări
953 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
3. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
6. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
13. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
17. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
20. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
27. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.