Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.345 vizualizări
825 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
2. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
8. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
10. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
22. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.