Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.777 vizualizări
953 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
9. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
13. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
29. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.