Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.614 vizualizări
909 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Broccoli cu ceapă la tigaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
17. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
18. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
19. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
22. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
26. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.