Risotto cu ceapă roşie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ceapă roşie

Risotto cu ceapă roşie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund, 6 cepe de apa rosii, 3 cubulete de concentrat de supa de pasare, 100 ml de vin alb sec, 100 g parmezan sau cascaval ras, 100 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba 1,5 l de apa, adaugand in ea cubuletele de concentrat. Trageti oala deoparte. Curatati cepele. Pe 3 dintre ele taiati-le in ineluse subtiri, iar pe celelalte 3 - in inele mai groase. Caliti-le intr-o cratita cu jumatate din unt. Turnati vinul, amestecati, apoi puneti orezul. Amestecati un minut, apoi adaugati putina supa de pasare. Supravegheati fierberea orezului, adaugand mereu lichid, pe masura ce el se absoarbe. Sarati, piperati.
Cand orezul e fiert, adaugati restul de unt si de parmezan. Amestecati. Lasati cratita sa astepte 3 minute, apoi serviti.
4.681 vizualizări
924 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
8. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
9. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
14. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
16. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.