Quiche Lorraine cu şuncă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Quiche Lorraine cu şuncă

Quiche Lorraine cu şuncă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 60 g unt rece tăiat cubuleţe, 1 linguriţă sare, 4-5 linguri apă de la congelator, 250 g linte.
Pentru umplutură: 1 lingură unt, 4 fire de ceapă, 150 g cartofi fierţi, 1 linguriţă sare, 3 ouă, 100 ml lapte, 150 ml frişcă pentru gătit, piper proaspăt măcinat, 150 g şuncă afumată fiartă, 100 g caşcaval ras.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul tăiat bucăţele şi sarea cu mişcări rapide, adăugînd treptat apă rece şi se frămîntă pînă se desprinde uşor de pe planşetă. (Este important ca să lucrăm rapid aluatul pentru ca untul să nu se topească; de aceea avem nevoie şi de apă foarte rece.) Se întinde pe planşeta înfăinată o foaie rotundă, pe care o aşezăm într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), o acoperim cu folie şi deasupra punem boabele de linte, care nu vor permite ca aluatul să se ridice, ci să se coacă uniform.
Pînă se coace 25 min. la temperatura de 220 grade C în cuptor preîncălzit, vom prepara umplutura: se căleşte ceapa tăiată rotocoale în unt. Se adaugă cartofii fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa, se sărează, se piperează şi timp de 5-6 min. se frig pe foc.Se amestecă ouăle cu laptele şi cu frişca.
Se scoate plăcinta din cuptor, se îndepărtează lintea şi folia, se aşează compoziţia de cartofi peste şi jumătate din cantitatea de şuncă. Peste şuncă punem amestecul de ouă bătute, apoi presărăm caşcavalul ras şi acoperim cu restul de şuncă. Din nou punem la cuptor cca.20 min. pînă se rumeneşte bine. Se lasă 15 min. şi apoi se taie felii ca şi tortul.
6.165 vizualizări
964 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Găluşte de pesmet cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
29. Punguţe de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.