Quiche Lorraine cu şuncă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Quiche Lorraine cu şuncă

Quiche Lorraine cu şuncă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 60 g unt rece tăiat cubuleţe, 1 linguriţă sare, 4-5 linguri apă de la congelator, 250 g linte.
Pentru umplutură: 1 lingură unt, 4 fire de ceapă, 150 g cartofi fierţi, 1 linguriţă sare, 3 ouă, 100 ml lapte, 150 ml frişcă pentru gătit, piper proaspăt măcinat, 150 g şuncă afumată fiartă, 100 g caşcaval ras.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul tăiat bucăţele şi sarea cu mişcări rapide, adăugînd treptat apă rece şi se frămîntă pînă se desprinde uşor de pe planşetă. (Este important ca să lucrăm rapid aluatul pentru ca untul să nu se topească; de aceea avem nevoie şi de apă foarte rece.) Se întinde pe planşeta înfăinată o foaie rotundă, pe care o aşezăm într-o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), o acoperim cu folie şi deasupra punem boabele de linte, care nu vor permite ca aluatul să se ridice, ci să se coacă uniform.
Pînă se coace 25 min. la temperatura de 220 grade C în cuptor preîncălzit, vom prepara umplutura: se căleşte ceapa tăiată rotocoale în unt. Se adaugă cartofii fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa, se sărează, se piperează şi timp de 5-6 min. se frig pe foc.Se amestecă ouăle cu laptele şi cu frişca.
Se scoate plăcinta din cuptor, se îndepărtează lintea şi folia, se aşează compoziţia de cartofi peste şi jumătate din cantitatea de şuncă. Peste şuncă punem amestecul de ouă bătute, apoi presărăm caşcavalul ras şi acoperim cu restul de şuncă. Din nou punem la cuptor cca.20 min. pînă se rumeneşte bine. Se lasă 15 min. şi apoi se taie felii ca şi tortul.
6.271 vizualizări
989 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Găluşte de pesmet cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
29. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
30. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.