Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
14.164 vizualizări
1.225 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
13. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.