Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
14.161 vizualizări
1.223 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
18. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.