Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
14.068 vizualizări
1.187 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
2. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.