Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
13.992 vizualizări
1.170 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
13. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.