Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
13.721 vizualizări
1.066 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
3. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
4. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.