Pui marocan - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Pui marocan

Pui marocan

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, 1/2 cana stafide, 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate, 4 cartofi.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 230 grade C si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga olingura de smintina.
14.101 vizualizări
1.201 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.