Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
7.700 vizualizări
1.001 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
12. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
26. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.