Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
6.047 vizualizări
562 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
14. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
15. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
17. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
24. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
25. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
27. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.