Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.243 vizualizări
1.152 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
3. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
5. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
8. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
20. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
21. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
22. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
23. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
28. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.