Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.184 vizualizări
1.143 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
2. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
7. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
14. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
17. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
19. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
24. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
26. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.