Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.050 vizualizări
1.106 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
9. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
18. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
20. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
24. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.