Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.241 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
7. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
9. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
13. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
14. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
16. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
17. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Papricaş de viţel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
24. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
25. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.