Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.058 vizualizări
1.108 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
7. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
15. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
21. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
28. Perişoare cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.