Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.236 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
2. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
3. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
6. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
18. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
19. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
20. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.