Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.223 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
4. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
7. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
9. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
10. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
11. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
12. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
13. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
20. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
27. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.