Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
6.271 vizualizări
635 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
13. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
18. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
21. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
23. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.