Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
5.778 vizualizări
503 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
4. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
8. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
17. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
22. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
27. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.