Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.232 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
2. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
8. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
9. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
15. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
19. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
23. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
28. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.