Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.219 vizualizări
1.149 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
9. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
12. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
14. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
16. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
20. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.