Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.119 vizualizări
1.123 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
4. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
11. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
12. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
16. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
20. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
28. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.