Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
6.108 vizualizări
578 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
7. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
18. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
19. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
20. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
21. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
23. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
30. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.