Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
5.925 vizualizări
534 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
6. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
11. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
19. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
20. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
21. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
26. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.