Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.242 vizualizări
1.152 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
4. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
13. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
17. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
19. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
21. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
28. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
29. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
30. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.