Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci |
Pui cu tarhon şi ciuperci
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust). Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga. In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
7.877 vizualizări
Versiunea printabilă1.061 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 3. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume) 4. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 5. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume) 6. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri) 7. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi) 8. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume) 9. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 13. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 14. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi) 18. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 22. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume) 27. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri) 30. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate) |