Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.155 vizualizări
1.134 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
5. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
10. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
14. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
15. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
16. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
18. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
29. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.