Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.233 vizualizări
1.151 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
12. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
21. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
26. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.