Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.117 vizualizări
1.122 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
4. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
5. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
7. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
11. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
14. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
21. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
24. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
27. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
29. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.