Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
5.823 vizualizări
510 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
4. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
6. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
12. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
29. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.