Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
6.170 vizualizări
601 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
10. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
16. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.