Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.172 vizualizări
1.139 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
7. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
9. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
12. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
20. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
21. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
27. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.