Pui cu tarhon şi ciuperci - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Pui cu tarhon şi ciuperci

Pui cu tarhon şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui (circa 750 g, fara pielita), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 felii costita afumata taiate fasii, 300 g ciuperci marunte (taiate), 1/2 ceasca vin alb, 2 linguri pulpa de rosii, 1 lingurita tarhon uscat maruntit, 3 cepe verzi tocate marunt, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust).

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata carnea, se prajeste (la foc potrivit) in uleiul incins, cate 2 minute pe fiecare parte, intorcand-o o singura data, se scoate din tigaie si se lasa sa se scurga.
In tigaie se pun fasiile de costita afumata si se prajesc si ele circa 2 minute. Se adauga ciupercile, se lasa sa se caleasca 5 minute si pe urma se incorporeaza vinul, pulpa de rosii si tarhonul si se amesteca pana ce dau in clocot. Se face focul mai mic, se toarna smantana, se mai lasa sa fiarba incet 2 minute si se ia mancarea de pe foc. Se adauga ceapa verde, se amesteca si se gusta de sare si piper. Se pun bucatile de carne intr-un vas termorezistent, se toarna peste ele sosul de ciuperci, se acopera cu un capac si se mai lasa 30 de minute la cuptor, ca sa se inmoaie bine carnea.
8.208 vizualizări
1.145 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
2. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
3. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
5. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
7. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
16. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
20. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
24. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
30. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.