Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
7.026 vizualizări
998 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
3. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
14. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
18. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
19. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
20. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
22. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
24. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
25. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
29. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.