Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.831 vizualizări
938 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
5. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
8. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
15. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
17. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
29. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.