Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.865 vizualizări
947 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
24. Cafea caraibiană (Băuturi > Cafele)
25. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
27. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
29. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.