Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.969 vizualizări
976 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
8. Prăjitură cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
9. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
12. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
14. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
22. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
24. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
27. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.