Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.504 vizualizări
862 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
7. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
9. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Crochete de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Campari Tonic (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
17. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
21. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Avocado cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.