Pui cu sos ca la Buzău - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Pui cu sos ca la Buzău

Pui cu sos ca la Buzău

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 pui potriviti, 150 g unt, 4 rosii mari, o capatina de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.

Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.
6.914 vizualizări
963 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
2. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
17. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
25. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.