Paste cu legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume

Paste cu legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras.

Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper.
Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie.
Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.701 vizualizări
1.069 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
14. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.