Paste cu legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume

Paste cu legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras.

Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper.
Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie.
Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.669 vizualizări
1.057 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
5. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.