Paste cu legume - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume

Paste cu legume

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras.

Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper.
Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie.
Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.746 vizualizări
1.081 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
3. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pasteta de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pasteta de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
23. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.