Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu legume |
Paste cu legume
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi zdrobit, 3 dovlecei mijlocii taiati felii, 4 ciuperci taiate feliute, 1 ceasca mazare congelata, 1/2 l sos tomat, sare, piper, inca 1-2 linguri ulei de masline, 1 1/2 ceasca paste uscate (macaroane scurte sau spirale), 1/3 ceasca parmezan ras. Mod de preparare: Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul circa 4 minute, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga feliile de dovlecel si ciupercile, se dunstuiesc si ele inca 3 minute si pe urma mazarea si sosul tomat. Se lasa sa fiarba incet alte 3 minute si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot apa cu sare, se toarna un firicel de ulei si se fierb bine pastele, 10-12 minute. Se scurg si se amesteca cu legumele din tigaie. Se toarna amestecul intr-o forma de budinca (ceva mai adanca), se presara deasupra parmezanul ras si se coace, cu capac, circa 20-30 de minute in cuptorul incins la 150°C.
8.458 vizualizări
Versiunea printabilă989 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume) 7. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte) 16. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 20. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 22. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |