Ouă suedeze cu peşte - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Ouă suedeze cu peşte

Ouă suedeze cu peşte

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 4 ouă, 1 cutie de ton sau sardele, 100 g unt, 1 linguriţă făină, 100 ml lapte, 50 g brînză rasă, sare, piper, verdeaţă.

Mod de preparare: Se fierb ouăle tari şi se taie felii destul de groase. Se scot gălbenuşurile, care se zdrobesc împreună cu peştele şi untul. Se face un sos alb din făină, unt şi lapte. Se pune peste gălbenuşuri şi peşte. Se sărează, se piperează şi se amestecă bine.
Într-un vas de sticlă rezistent la foc, se aranjează feliile de albuş, iar deasupra se pune pasta preparată. Se rade brînza şi se gratinează la cuptor 12-15 minute la foc iute.
6.075 vizualizări
1.114 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pacheţele de praz cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ouă umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Zacuscă de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
12. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
19. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.