Ouă suedeze cu peşte - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Ouă suedeze cu peşte

Ouă suedeze cu peşte

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 4 ouă, 1 cutie de ton sau sardele, 100 g unt, 1 linguriţă făină, 100 ml lapte, 50 g brînză rasă, sare, piper, verdeaţă.

Mod de preparare: Se fierb ouăle tari şi se taie felii destul de groase. Se scot gălbenuşurile, care se zdrobesc împreună cu peştele şi untul. Se face un sos alb din făină, unt şi lapte. Se pune peste gălbenuşuri şi peşte. Se sărează, se piperează şi se amestecă bine.
Într-un vas de sticlă rezistent la foc, se aranjează feliile de albuş, iar deasupra se pune pasta preparată. Se rade brînza şi se gratinează la cuptor 12-15 minute la foc iute.
6.022 vizualizări
1.106 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Crochete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
10. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
17. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
22. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
28. Chifteluţe de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.