Ouă Soubise - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ouă Soubise

Ouă Soubise

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ouă, 6 felii pîine de secară, 4 codiţe de ceapă verde, 25 g unt, sare, piper.
Pentru piureul Soubise: 1 kg ceapă, 100 g unt, 20 g făină, 1 cub concentrat de supă de vită, 150 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit zahăr, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi mărunt ceapa curăţată şi puneţi-o într-o oală cu apă sărată clocotită şi lăsaţi-o pînă ce apa începe din nou să fiarbă. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se înabuşe 30 de minute, împreună cu 50 g unt, sarea, piperul şi zahărul. După ce s-a înmuiat, mărunţiţi-o în mixer.
Dizolvaţi cubul de supă concentrată în 1/2 l apă clocotită şi topiţi într-o tigaie 50 g unt. Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi, puţin cîte puţin, zeama de carne, amestecînd întruna, pînă ce sosul devine neted.
Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi frişca nebătută sau smîntîna, săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine. Încorporaţi în sos piureul de ceapă şi puneţi-l - într-o cratiţă - pe foc, aproximativ 10 minute, amestecînd încontinuu.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Prăjiţi în 25 g unt feliile de pîine, pînă ce se rumenesc frumos pe ambele părţi. Turnaţi piureul Soubise într-o tavă, aşezaţi deasupra feliile de pîine şi puneţi pe fiecare felie cîte un ou. Săraţi, piperaţi, presăraţi rondelele de codiţe de ceapă verde şi serviţi-l imediat.
3.612 vizualizări
677 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
4. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă umplute în coajă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
14. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
16. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
23. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.