![]()  | 
    
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Serbia » Orez sârbesc | 
| 
     
    Orez sârbesc
    
     
     
    
    Reţetă tradiţională din Serbia 
    
    Timp de preparare: 30 min.
     
    Complexitate: redusă Ingrediente: Ceapă, ardei gras, morcovi, mazăre (facultativ), ciuperci (facultativ), roşii la conservă sau 1 lingură bulion, orez cu bobul rotund, delikat sau supă de carne, ulei, sare, piper, mărar, pătrunjel, 1 căţel de usturoi. Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie. Se prăjesc puţin toate legumele, de preferat în ulei de măsline. Se adaugă şi orezul şi se amestecă cu legumele. Se acoperă cu apă, se adaugă delikat pentru gust şi se lasă să fiarbă la foc mic. Din când în când, se amestecă şi, dacă trebuie, se adaugă apă până fierb orezul şi legumele. Mâncarea trebuie să fie legată. Se adaugă roşiile din conservă sau bulionul, mirodeniile, feliuţe subţiri de usturoi. Se serveşte ca garnitură pentru friptură sau ca mâncare de post. 
    108.624 vizualizări
    
     
    2.013 tipăriri 21 trimiteri   Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter
     | 
  
| Alte reţete | 
| 
    
     |