Orez sârbesc 
    
    Rețetă tradițională din Serbia 
    
    Rețetă de post (vegetariană) 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 30 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
     
    Ingrediente: Ceapă, ardei gras, morcovi, mazăre (facultativ), ciuperci (facultativ), roșii la conservă sau 1 lingură bulion, orez cu bobul rotund, delikat sau supă de carne, ulei, sare, piper, mărar, pătrunjel, 1 cățel de usturoi.
    
  Mod de preparare: Se curăță legumele și se taie. Se prăjesc puțin toate legumele, de preferat în ulei de măsline. Se adaugă și orezul și se amestecă cu legumele. 
 
Se acoperă cu apă, se adaugă delikat pentru gust și se lasă să fiarbă la foc mic. Din când în când, se amestecă și, dacă trebuie, se adaugă apă până fierb orezul și legumele. Mâncarea trebuie să fie legată. 
 
Se adaugă roșiile din conservă sau bulionul, mirodeniile, feliuțe subțiri de usturoi. 
 
Se servește ca garnitură pentru friptură sau ca mâncare de post.
     
     |