Orez provensal - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Orez provensal

Orez provensal

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vânătă, 1 dovlecel, 3 roşii, 1 linguriţă amidon.

Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă.

Se călesc în untul încins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocată) şi ierburile, după care se adaugă ardeiul tăiat fâşii, vânăta şi dovlecelul tăiate bucăţele, roşiile curăţate de pieliţă şi se lasă să fiarbă 20 min. la foc mic.

Se dizolvă amidonul în apă, se amestecă cu legumele şi se lasă să mai dea un clocot.

Se scurge orezul fiert, se încorporează în amestecul de legume şi se serveşte ca atare sau lângă orice fel de carne (friptură, chifteluţe, etc.).
4.720 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Găluşte de orez prăjite (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
7. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Melci cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
22. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
24. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.