http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Orez provensal
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vânătă, 1 dovlecel, 3 roşii, 1 linguriţă amidon.

Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă.

Se călesc în untul încins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocată) şi ierburile, după care se adaugă ardeiul tăiat fâşii, vânăta şi dovlecelul tăiate bucăţele, roşiile curăţate de pieliţă şi se lasă să fiarbă 20 min. la foc mic.

Se dizolvă amidonul în apă, se amestecă cu legumele şi se lasă să mai dea un clocot.

Se scurge orezul fiert, se încorporează în amestecul de legume şi se serveşte ca atare sau lângă orice fel de carne (friptură, chifteluţe, etc.).