Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.678 vizualizări
1.619 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
2. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
16. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
24. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
26. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată egeană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.