Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
41.126 vizualizări
1.743 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
2. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
9. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
12. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
17. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
22. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
26. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
29. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.