Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
41.035 vizualizări
1.717 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de surimi cu avocado (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
8. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
10. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
11. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
26. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.