Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
38.838 vizualizări
1.235 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
2. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
3. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
6. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
17. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
21. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
28. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.