Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
39.099 vizualizări
1.273 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
4. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
6. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
10. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
15. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
17. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
20. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
22. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
26. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.