Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume |
Orez chinezesc cu pui şi legume
Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel. Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.678 vizualizări
Versiunea printabilă1.619 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme) 2. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 7. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri) 8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte) 9. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă) 15. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă) 16. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 18. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi) 19. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe) 20. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 22. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte) 24. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 26. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri) 29. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Salată egeană (Salate > Salate de legume) |