Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
40.973 vizualizări
1.703 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
2. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
4. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
8. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
11. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
16. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
24. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
25. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
29. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.