Orez chinezesc cu pui şi legume - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Orez chinezesc cu pui şi legume

Orez chinezesc cu pui şi legume

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
38.932 vizualizări
1.250 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
9. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
14. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
15. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
19. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
25. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
27. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
28. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
30. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.