Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci

Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g mălai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 căţei de usturoi, 1 crenguţă rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat, 40 g unt, 100 g smîntînă, parmezan sau caşcaval ras.

Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, 1,2 l de apă cu o linguriţă de sare şi 10 g unt. Cînd începe să clocotească apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarnă mălaiul în ploaie şi se fierbe mămăliga, încet, circa 15-20 de minute, amestecînd întruna. Se unge o tavă cu 10 g unt, se toarnă mămăliga în tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se lasă să se răcească.
Se taie baconul cubuleţe, iar ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se toacă acele de rozmarin, se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi potrivite.
Se încinge uleiul într-o cratiţă mai înaltă şi se prăjesc, pe rînd, baconul, ceapa, usturoiul şi rozmarinul, amestecînd întruna. Se adaugă apoi ciupercile, se prăjesc şi ele puţin şi se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute în zeama lor. Se săreaza, se piperează. Se încorporează smîntîna, se dau în clocot şi se pun deoparte.
Se pune mămăliga întreagă într-o tigaie mare şi se prăjeşte în unt, la foc iute, întîi pe-o parte (pînă se rumeneşte) şi pe urmă pe cealaltă, adăugîndu-se încă puţin unt şi mişcînd din timp în timp tigaia ca să nu se prindă. Se încălzesc din nou ciupercile, se toarnă peste mămăligă, se presară peste ele parmezanul ras şi se serveşte mămăliga imediat.
5.172 vizualizări
1.075 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
5. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
8. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
22. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
24. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
28. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.