Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci

Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g mălai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 căţei de usturoi, 1 crenguţă rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat, 40 g unt, 100 g smîntînă, parmezan sau caşcaval ras.

Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, 1,2 l de apă cu o linguriţă de sare şi 10 g unt. Cînd începe să clocotească apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarnă mălaiul în ploaie şi se fierbe mămăliga, încet, circa 15-20 de minute, amestecînd întruna. Se unge o tavă cu 10 g unt, se toarnă mămăliga în tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se lasă să se răcească.
Se taie baconul cubuleţe, iar ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se toacă acele de rozmarin, se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi potrivite.
Se încinge uleiul într-o cratiţă mai înaltă şi se prăjesc, pe rînd, baconul, ceapa, usturoiul şi rozmarinul, amestecînd întruna. Se adaugă apoi ciupercile, se prăjesc şi ele puţin şi se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute în zeama lor. Se săreaza, se piperează. Se încorporează smîntîna, se dau în clocot şi se pun deoparte.
Se pune mămăliga întreagă într-o tigaie mare şi se prăjeşte în unt, la foc iute, întîi pe-o parte (pînă se rumeneşte) şi pe urmă pe cealaltă, adăugîndu-se încă puţin unt şi mişcînd din timp în timp tigaia ca să nu se prindă. Se încălzesc din nou ciupercile, se toarnă peste mămăligă, se presară peste ele parmezanul ras şi se serveşte mămăliga imediat.
5.246 vizualizări
1.112 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
2. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
9. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
14. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
16. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
19. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
24. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.