Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
5.898 vizualizări
975 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
7. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
9. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
15. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
23. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
29. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.