Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.394 vizualizări
1.109 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
4. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
9. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
10. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
16. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
19. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
26. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
27. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
28. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
29. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.