Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.180 vizualizări
1.051 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
13. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
27. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
30. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.