Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.327 vizualizări
1.092 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
2. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Bezele cu lămâie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
7. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
9. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
13. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
16. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
21. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
22. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
30. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.