Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.390 vizualizări
1.108 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
3. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
5. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
9. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
10. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
11. Crap la proţap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
16. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
18. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
23. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
24. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.