Mămăligă la cuptor (I) - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Mămăligă la cuptor (I)

Mămăligă la cuptor (I)

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subţiri de salam, 150 g caşcaval, 3 fire de salvie.

Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea şi piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă şi se îngroaşă. Se încorporează parmezanul şi se ia oala de pe foc.

Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) şi se toarnă mămăliga în ea.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de salam, care se aşează apoi pe mămăligă. Se taie caşcavalul felii subţiri şi se împrăştie pe mămăligă.

Se bagă vasul în cuptorul încins şi se lasă până ce se rumeneşte mămăliga şi se topeşte caşcavalul.

Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite şi ele puţin în tigaie.
6.277 vizualizări
1.075 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Ruladă de porc cu grepfruit (Mâncăruri > Fripturi)
3. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
4. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
6. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
15. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
18. Gâscă a la Oradea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
22. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
23. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.