Lasagna de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna de pui

Lasagna de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar.
Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper.
Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
15.064 vizualizări
1.347 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
5. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.