Lasagna de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna de pui

Lasagna de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar.
Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper.
Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
15.157 vizualizări
1.376 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
26. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.