Lasagna de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna de pui

Lasagna de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar.
Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper.
Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
15.003 vizualizări
1.332 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.