Lasagna cu cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna cu cartofi

Lasagna cu cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g ciuperci, 1 ceapa, 1 vanata, 5 linguri de untdelemn, 300 g carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca), sare, piper, 250 g rosii, sos bechamel, 1 legatura de patrunjel, 750 g cartofi rosii (rezistenti la foc), grasime pentru tava.
Pentru sosul bechamel: 20 g unt, 20 g faina, 1/2 litru lapte, sare, putina nucsoara rasa.

Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie marunt (nu se toaca). Se curata vanata de coaja, se spala, se taie felii groase. Se prajesc in 3 linguri de untdelemn pe ambele parti, apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta (servetel gros).
Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de untdelemn, se sareaza, se pipereaza. Se adauga ceapa si se caleste si ea. Se scoate tocatura afara si in restul de grasime ramas, se prajesc ciupercile. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu tocatura de carne.
Se prepara sosul bechamel: se rumeneste usor faina in unt, se stinge cu lapte si se amesteca intruna ca sa nu faca cocolosi. Se lasa sa mijoteasca pe foc mic cateva minute.
Se spala rosiile, se taie in sferturi, li se scot semintele.
Sosul bechamel se amesteca cu patrunjelul tocat.
Se curata cartofii, se spala, se taie felii (cat latul degetului mic). Se ia un vas rezistent la foc, uns cu grasime (ulei sau unt), in care se asaza in randuri alternative cartofii, tocatura de carne cu ciuperci, feliile de vanata, rosiile si sosul bechamel. Se repeta de mai multe ori, pana ce se termina toate legumele. Stratul superior se acopera din gros, cu sos. Se da la cuptor o ora.
9.494 vizualizări
922 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
4. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
15. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
20. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.