Lasagna cu cartofi - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Lasagna cu cartofi

Lasagna cu cartofi

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g ciuperci, 1 ceapa, 1 vanata, 5 linguri de untdelemn, 300 g carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca), sare, piper, 250 g rosii, sos bechamel, 1 legatura de patrunjel, 750 g cartofi rosii (rezistenti la foc), grasime pentru tava.
Pentru sosul bechamel: 20 g unt, 20 g faina, 1/2 litru lapte, sare, putina nucsoara rasa.

Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie marunt (nu se toaca). Se curata vanata de coaja, se spala, se taie felii groase. Se prajesc in 3 linguri de untdelemn pe ambele parti, apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta (servetel gros).
Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de untdelemn, se sareaza, se pipereaza. Se adauga ceapa si se caleste si ea. Se scoate tocatura afara si in restul de grasime ramas, se prajesc ciupercile. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu tocatura de carne.
Se prepara sosul bechamel: se rumeneste usor faina in unt, se stinge cu lapte si se amesteca intruna ca sa nu faca cocolosi. Se lasa sa mijoteasca pe foc mic cateva minute.
Se spala rosiile, se taie in sferturi, li se scot semintele.
Sosul bechamel se amesteca cu patrunjelul tocat.
Se curata cartofii, se spala, se taie felii (cat latul degetului mic). Se ia un vas rezistent la foc, uns cu grasime (ulei sau unt), in care se asaza in randuri alternative cartofii, tocatura de carne cu ciuperci, feliile de vanata, rosiile si sosul bechamel. Se repeta de mai multe ori, pana ce se termina toate legumele. Stratul superior se acopera din gros, cu sos. Se da la cuptor o ora.
9.560 vizualizări
938 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
5. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.