Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
4.986 vizualizări
882 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
3. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
8. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
10. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
14. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
22. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
25. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
30. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.