Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.450 vizualizări
1.012 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
3. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
4. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
17. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ravioli cu dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
28. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
30. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.