Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.398 vizualizări
1.000 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
4. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
7. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
12. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
18. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
20. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
23. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.