Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.331 vizualizări
982 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
5. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
13. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
15. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciuperci umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
25. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.