Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.510 vizualizări
1.031 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
3. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
15. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
16. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
20. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
23. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
28. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.