Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac |
Frittată cu ciuperci şi dovleac
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 12 Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii. Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa. Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc. Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte. Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut. Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită. Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra. Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
4.986 vizualizări
Versiunea printabilă882 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume) 3. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi) 8. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 9. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume) 10. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 12. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă) 13. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume) 14. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 15. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 19. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume) 22. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Salată de spanac (Salate > Salate de legume) 25. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte) 29. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 30. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |