Frittată cu ciuperci şi dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu ciuperci şi dovleac

Frittată cu ciuperci şi dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubuleţe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.

Mod de preparare: Se găteşte dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puţină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul şi 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas şi se prăjeşte dovleacul 2-3 min. pînă se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi mirodeniile şi se căleşte 1 min., după care se adaugă ceapa verde şi se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziţia şi se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se serveşte tăiată în bucăţi ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
5.291 vizualizări
966 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
3. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
5. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
8. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
13. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
15. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
21. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
26. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
27. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
29. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.