Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.848 vizualizări
1.175 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
7. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
11. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
12. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
13. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
15. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
16. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
21. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
22. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
29. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
30. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.