Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.298 vizualizări
1.298 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
14. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
15. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
17. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Păstrăv în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
26. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
28. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
29. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.