Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.299 vizualizări
1.298 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
3. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
4. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
7. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
8. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
9. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
20. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.