Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.335 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
19. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)
22. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
24. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.