Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.245 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
2. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
3. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
7. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
9. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
10. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
17. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
19. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Zarzavat conservat prin deshidratare (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
23. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
25. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
29. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.