Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.283 vizualizări
1.296 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
9. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
10. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Mic dejun ţărănesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
13. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Smochine desert (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
22. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
23. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
24. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
30. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.