Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.305 vizualizări
1.298 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
9. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
12. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
20. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Vin de smochine (Băuturi > Băuturi cu vin)
25. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.