Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.316 vizualizări
1.300 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
13. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
18. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
25. Mâncare cu midii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.