Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.289 vizualizări
1.297 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
2. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Arlechin (Dulciuri > Prăjituri)
8. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
17. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
19. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
21. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
23. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
24. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
28. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
30. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.