Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.311 vizualizări
1.299 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Falafel israelian (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
4. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
8. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
16. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
22. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.