Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.324 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
14. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Scoici cu vin alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
23. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
24. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
25. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
26. Jaluzele cu nectarine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.