Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.303 vizualizări
1.298 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
5. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
6. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
14. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
28. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
29. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
30. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.