Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.204 vizualizări
1.271 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
2. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Poganzli (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
8. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
13. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
15. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
28. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.