Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.132 vizualizări
1.255 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
3. Mâncare în straturi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Creveţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
17. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
20. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
28. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
30. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.