Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.331 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
3. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
4. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
11. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
12. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
14. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
15. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
17. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
28. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
29. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.