Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.294 vizualizări
1.297 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Frigărui de muşchi de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Analele istoriei (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
24. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
26. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
30. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.