Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez |
Frigărui din aripi de pui în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente. Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat). Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider. Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc. Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.749 vizualizări
Versiunea printabilă1.141 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Mâncare de ţelină cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) 4. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 5. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe) 6. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi) 7. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci) 8. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci) 9. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume) 11. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 12. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 13. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci) 14. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 17. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 20. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 21. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple) 23. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi) 25. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume) 27. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate) 28. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi) |