Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.096 vizualizări
1.249 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
16. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
18. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
19. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
21. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.