Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.199 vizualizări
977 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
2. Ketchup picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
4. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
12. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
19. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
21. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
23. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
30. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.