Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.313 vizualizări
1.299 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
5. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
6. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
18. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
19. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
22. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
29. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.