Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez |
Frigărui din aripi de pui în stil thailandez
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente. Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat). Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider. Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc. Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.848 vizualizări
Versiunea printabilă1.175 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 3. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri) 7. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii) 10. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi) 11. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci) 12. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri) 13. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate) 15. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi) 16. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume) 21. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate) 22. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 23. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 25. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 29. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume) 30. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |