Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.601 vizualizări
1.096 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
4. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
15. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
22. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
23. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
26. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.