Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.319 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
4. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Hrean în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
13. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
18. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
22. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
28. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
29. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.