Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.262 vizualizări
1.292 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
3. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
10. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
14. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
30. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.