Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.271 vizualizări
1.292 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
7. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
11. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
17. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
26. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ostropel de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.