Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.433 vizualizări
1.042 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
7. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Macaroane cu zarzavaturi  (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
16. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
25. Vin de smochine (Băuturi > Băuturi cu vin)
26. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.