Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.749 vizualizări
1.141 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mâncare de ţelină cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
4. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
6. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
8. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
9. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
11. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
13. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
14. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
27. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.