Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.308 vizualizări
1.298 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sparanghel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
15. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort în 7 minute (Dulciuri > Torturi)
21. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
30. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.