Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
9.784 vizualizări
1.152 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
9. Cotlet elveţian (Mâncăruri > Fripturi)
10. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
11. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
16. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
22. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
28. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.