Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.336 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
4. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
15. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.