Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.241 vizualizări
1.282 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Arlechin (Dulciuri > Prăjituri)
3. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
5. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
7. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
14. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
15. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tort în viteză (Dulciuri > Torturi)
20. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
22. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.