Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.318 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
2. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
8. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
10. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
16. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pizza cu anghinare (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
25. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.