Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.321 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
4. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
5. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
9. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
15. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
17. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
19. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
27. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.