Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.286 vizualizări
1.296 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Mâncare de ficăţei cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Biban de mare la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
11. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Hrean în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
28. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
30. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.