Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.326 vizualizări
1.302 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
7. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
12. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
15. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
16. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
26. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
28. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
29. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.