Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.304 vizualizări
1.298 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
2. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
4. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
10. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
11. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
14. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
17. Aperitiv New Zealand (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
20. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
29. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.