Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.281 vizualizări
1.296 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
10. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
24. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
25. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
27. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.