Frigărui din aripi de pui în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Frigărui din aripi de pui în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 aripi mari de pui, 2 cepe taiate sferturi, 2 lamai taiate segmente.
Pentru marinata: 4 linguri ulei de masline, 2 lamai - sucul si coaja, 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar), 4 linguri zahar, 6 linguri coriandru proaspat tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel tocat).

Mod de preparare: Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.
Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.
Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor.
10.279 vizualizări
1.296 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
4. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
15. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
22. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
23. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
24. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
25. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
27. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.