Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi |
Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune. Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa. Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute). Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut). Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi. Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.101 vizualizări
Versiunea printabilă1.090 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 2. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre) 3. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume) 5. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume) 6. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă) 9. Tort şah (Dulciuri > Torturi) 10. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte) 15. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele) 17. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume) 18. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii) 19. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 20. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 23. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi) 25. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 29. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 30. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii) |