Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.771 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
5. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
13. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
14. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
15. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
20. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
22. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
28. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
30. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.