Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.503 vizualizări
1.200 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde (Salate > Salate de legume)
2. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
4. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
6. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
11. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
12. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
23. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
29. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.