Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.758 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
2. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
7. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
11. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
19. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
21. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
25. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
27. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
28. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
30. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.