Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.755 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
12. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
16. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
20. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
22. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
30. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.