Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.764 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
3. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
9. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
15. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
17. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
18. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
27. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
28. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.