Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.733 vizualizări
1.243 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
2. Cotlet cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
6. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
9. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
12. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
14. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
17. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
22. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
24. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
26. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
28. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.