Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.761 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
10. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
14. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
20. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
26. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.