Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
7.827 vizualizări
1.054 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
5. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
6. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
9. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
15. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
16. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
17. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
19. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
28. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
30. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.