Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.749 vizualizări
1.246 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Brânză cu usturoi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
13. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
18. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
21. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.