Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.774 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
4. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
8. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
9. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
20. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
22. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
23. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
24. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
26. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.