Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.768 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
5. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
7. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
8. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
10. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
12. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
16. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
19. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
22. Musaca de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
29. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.