Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.738 vizualizări
1.243 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
2. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
9. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
11. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
17. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
23. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
24. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
30. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.