Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.727 vizualizări
1.241 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
7. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
8. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
17. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
23. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
28. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.