Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.532 vizualizări
1.205 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
5. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
7. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
8. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
10. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
13. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
16. Cotlet cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
21. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
25. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
28. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
30. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.