Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.638 vizualizări
1.227 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
7. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
19. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
21. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
24. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.