Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.759 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
4. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
7. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
14. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
16. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
18. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
23. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.