Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.748 vizualizări
1.246 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
3. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
6. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
10. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
12. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
15. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
22. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
29. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
30. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.