Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.766 vizualizări
1.248 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
5. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
7. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
10. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
14. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
21. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.