Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 3 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cana ulei de alune, 1 tulpina de praz tocata marunt, zeama de la 1 lamaie, 1/2 lingurita fulgi de ardei iute, 2 1/2 linguri de pudra de curry, 1 1/2 linguri miere, 1 1/2 lingura sos de peste, 1,5 kg pulpa de vita taiata in fasii de 1 cm grosime, sos de alune.
Sosul de alune si usturoi: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa.

Mod de preparare: Se combina primele 7 ingrediente intr-un platou adanc. Se adauga carnea si se marineaza, in frigider, timp de 3 ore. Intre timp, se umezesc betisoarele de frigarui (se lasa in apa cel putin 30 minute).
Se incalzeste gratarul. Carnea se prajeste pe frigarui timp de 3 minute sau pana se atinge gradul de gatit dorit (in sange, mediu, bine facut).
Se servesc frigaruile cu sosul de alune si usturoi.
Sosul de alune si usturoi: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
8.745 vizualizări
1.245 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
2. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
3. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
7. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
11. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
18. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
22. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
27. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
29. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.