Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.464 vizualizări
1.246 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
2. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Andive cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
14. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
23. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.