Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.476 vizualizări
1.250 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
11. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
15. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
17. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
18. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
19. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
20. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
21. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
25. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
28. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.