Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.083 vizualizări
1.134 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
2. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
11. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
28. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.