Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.473 vizualizări
1.248 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
4. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
18. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
20. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
22. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Andive cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.