Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
10.899 vizualizări
1.089 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
4. Omletă indiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
14. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
18. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
21. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
27. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
29. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.