Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.389 vizualizări
1.231 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
7. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
8. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
18. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
20. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
25. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
30. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.