Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.263 vizualizări
1.205 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
3. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
19. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
20. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
26. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
28. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
29. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.