Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.438 vizualizări
1.243 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
9. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
14. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Andive gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
24. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.