Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.496 vizualizări
1.253 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
3. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
19. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
25. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
29. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.