Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se păstrează la cald în cuptorul uşor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare şi se servesc alături de peşte, sos tartar şi - într-o notă cât mai autentică - cu pâine şi unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele şi se serveşte sosul imediat sau se păstrează la frigider.
11.449 vizualizări
1.243 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
5. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
8. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
12. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
29. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.