Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Fish and chips (Pește cu cartofi prăjiți)
Rețetă tradițională din Marea Britanie
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.
Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă și tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori murați, tocați mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie felii, se spală și se zvântă cu un șervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de pește cu sare și piper, se tamponează ușor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de pește. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obține un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugați puțină bere. Se trec fielurile de pește prin aluat (trebuie acoperite bine și uniform) și se prăjesc în ulei încins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se păstrează la cald în cuptorul ușor încălzit. Separat, se prăjesc cartofii în ulei încins, se scurg de grăsime, se presară cu sare și se servesc alături de pește, sos tartar și - într-o notă cât mai autentică - cu pâine și unt.
Sosul tartar: se amestecă toate ingredientele și se servește sosul imediat sau se păstrează la frigider.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.